3,5 su bardağı su
4 su bardağı Sinangil Baklavalık Un
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
Ayrıca hamuru açmak için buğday nişastası ve üzerine dökmek için 150 gr. tereyağ.
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapılır ve hamur 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş hamur 3 eşit parçaya ayrılır.. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparılır. Koparılan parçalara ceviz şekli verilir. Şekil verilen her küçük beze merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına bolca nişasta serpilerek 16-18 parça üst üste konulur. En üsttekine nişasta serpilmez. Böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edilir.
Yuvarlak bir fırın tepsisi yağlanır. 16'lı bir grup alınıp, merdane ile tepsinin genişliğinde açılır. Tepsiye serilip üstüne ceviz içinin yarısı serpilir. İkinci grupta açılıp üzerine serilir. Kalan cevizler de bunun üzerine serpilir. Son grup da açılıp en üste serilir.
Tepsideki yufkalar baklava dilimi şeklinde dilimlenir. Üzerine 150 gr. kızgın tereyağ gezdirilir. 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan baklava soğumaya bırakılır. Şerbet ılık baklava soğukken şerbet tepsinin üzerine gezdirilir. 4-5 saat sonra servis yapılır.
Afiyet olsuuunn...
10 yorum:
Sibelciğim ilk olmasına rağmen çok başarılı görünüyor, artıl siparişlerine baklavayı da eklersin :) Ellerine sağlık şekercim... Öpüyorum...
Sibelciğim nice bayramlara.ellerine sağlık.sevgilerimle...
valla çok lezzetliydi;ellerine sağlık tekrar.ama bir dahaki sefere dilimler "öksüz doyuran" olmasın lütfen :)
Sibel nazar edicem seni hakkaten ona göre:)
bayramdada baklavasız olmuyor değilmi?
harika olmuş canım
Baklava da hımmm...
Sibel'ciğim, ellerine sağlık senin elinden hiçbir şey kurtulmayacak artık.
Sevgiler
Aman da aman ne güzel bir baklava süper pastacıdan.
Keşke bayramda görüşseymişiz Zübeyde'ciğim, ellerine sağlık.
Pastalar süper ellerinize sağlık.Sevgilerrrr.
Zübüşşşşşşşş hadi yıl bitiyor neredeyse.....
ev baklavası çok güzel olmuş,ama şu an kızım sayfadaki apsie daisy ve tobilibu ile ilgileniyor:))pasta harika olmuş,ellerine sağlık,bende beklerim,sevgiler..
Yorum Gönder