29 Aralık 2009 Salı
TRANSFORMERS PASTASI VE MUTLU YILLAR
20 Aralık 2009 Pazar
KUZULU PASTA-1
6 Aralık 2009 Pazar
EV BAKLAVASI
3,5 su bardağı su
4 su bardağı Sinangil Baklavalık Un
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
Ayrıca hamuru açmak için buğday nişastası ve üzerine dökmek için 150 gr. tereyağ.
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapılır ve hamur 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş hamur 3 eşit parçaya ayrılır.. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparılır. Koparılan parçalara ceviz şekli verilir. Şekil verilen her küçük beze merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına bolca nişasta serpilerek 16-18 parça üst üste konulur. En üsttekine nişasta serpilmez. Böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edilir.
Yuvarlak bir fırın tepsisi yağlanır. 16'lı bir grup alınıp, merdane ile tepsinin genişliğinde açılır. Tepsiye serilip üstüne ceviz içinin yarısı serpilir. İkinci grupta açılıp üzerine serilir. Kalan cevizler de bunun üzerine serpilir. Son grup da açılıp en üste serilir.
Tepsideki yufkalar baklava dilimi şeklinde dilimlenir. Üzerine 150 gr. kızgın tereyağ gezdirilir. 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan baklava soğumaya bırakılır. Şerbet ılık baklava soğukken şerbet tepsinin üzerine gezdirilir. 4-5 saat sonra servis yapılır.
Afiyet olsuuunn...