26 Temmuz 2008 Cumartesi

TUTKU KURABİYESİ


Ben geldiiiiiiimm. Sonunda her sayılı gün gibi minik tatilimin günleri de bitti ve döndüm. Kısa süreli de olsa tatil tatildir. Tüm sorunları kafadan atmış olmak, televizyon seyretmemek, açık hava bol güneş, yüzmek...Aylardır musallat olan uykusuzluk illetinden bile tatil boyunca eser kalmadı. Önümüzdeki iki hafta boyunca işte beni bekleyen yoğun tempoyu düşünecek olursak bu kısa tatil doping oldu resmen.

Yokluğumda iyi eğitilmiş blogger yazılarımı sizlerle buluşturmaya devam etti ( ev işlerini yaptırabilmek için de bir ayarlama bulursam tam süper olacak, bulursam sizlerle mutlaka paylaşırım:)))
Bu süre içinde yorumlarını paylaşan, doğum günümü içtenlikle kutlayan herkese çok ama çoook teşekkürler. En kısa sürede ben de iade-i ziyarete geleceğim söz:-))

Gelelim tutku kurabiyeye, bu ismi vermemin iki nedeni var, birincisi tutku adıyla satılan kurabiyelere benzemesi (gerçi o biraz daha bisküvi kıyırlığında, kıyırlık, nasıl kelime ama:-))) neyse siz anladınız) ikincisi ise tutkuyla bağlanılabilecek bir lezzet olması:-)))

Çocukların kurabiye krizine girdiği bir gün yapmıştım bu kurabiyeleri, çoğu zaman olduğu gibi tarifle birazcık oynayarak ama sizlere aktarabilmek ( ve de daha sonra tekrar aynı lezzeti yakalayabilmek) için ölçüp tartıp bir yerlere not alarak...


Malzemeler;


  • 1 yumurta

  • 2 yemek kaşığı sıvı krema

  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

  • 150 gr. margarin (oda sıcaklığında)

  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

  • 2,5 su bardağı un

  • 1 çay kaşığı vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 tutam tuz

  • Nutella

Önce yumurta, krema, tuz ve margarini karıştırıyoruz. Mısır nişastası ve pudra şekerini ilave edip karıştırdıktan sonra vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ekliyoruz. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avcumuzda yassılaştırıyoruz, orta kısmına 1 çay kaşığı Nutella koyuyoruz ve kapatıyoruz. Yağlı kağıda dizdiğimiz kurabiyeleri 170 'de hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.


Nutellanın başdöndürücü akışkan kreması ile uyumlu kıyır kıyır kurabiyeleri sıcakken yerseniz tadını daha yoğun alabilirsiniz.


Ben hamurun yarısını ayırıp damla çikolata ilave ettim. İki farklı şekil de birbirinden lezzetli oldu.
Afiyet olsuuuun.

4 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
hoş geldin.Dinlenebildiğine çok sevindim.
Kurabiyelerin nefis görünüyor. Sanki kokusu taaaaa Ankara'ya geldi.
Sevgiyle kalın.

PASTASEHRİ dedi ki...

merhabalar sizde Ankaradasınız sanırım ne güzel : ))
kurabiyeler ve özellikle damalı pasta çok hoş olmuşlar ellerinize sağlık
sevgiler
Funda

Halenze dedi ki...

tutkunun bi reklamı vardı hani. özlemin bir hayali vardı evlenmek diye:)))eheh ben ozamanlar bekardım herkes bana gülerdi bu reklamı görünce. . tariflerin çok güzel. yukardaki pastaya da bayıldım ellerine sağlık:))

Adsız dedi ki...

Teşekkürler Sibel abla, Brezilyalı bir arkadaşım Türkiye'de iken Tutku yemiş ve tadı damağında kalmış bende senin tarifini verdim ama annesinin yapabilmesi için blogun Portekizceye çevrilmiş bölümünü açman gerekiyor :D

Sevgiler

instagram hesabım: @serzincan

Related Posts with Thumbnails