22 Mart 2008 Cumartesi

ELEMTERE FİŞ KEM GÖZLERE ŞİŞ : NAZAR ETKİNLİĞİ

Nazara inanır mısınız??? Biz inanıyoruz… Ne kadar inanmıyorum deseniz de mutlaka sizin de maşallah, Allah muhafaza demişliğiniz hatta “tu tu tu maşallah” diyerek adınızı lamaya çıkartanlarınız vardır. Hatta içinizde işi daha da ileri götürüp “elemtere fiş kem gözlere şiş” diye nazar kaçırmaya çalışanlar da olabilir…işte bu noktada durumu ele almaya karar verdik.


Son günlerde blogcular üzerinde bir nazar dolanıp duruyor, hastalananlar, ameliyat olanlar, bilgisayarına virüs bulaşıp bilgisayarı çökenler…Biz de bir nazar etkinliği yapmaya karar verdik.



Aslında bu düşünce çok daha önce oluşmuştu, sevgili Ayşe'nin (Anneminkızıyım) ameliyat olacağını öğrendiğimde ona bahsetmiştim bu fikrimden, o da çok beğenmişti...Sonra bu fikri Sevgili Bilun ve Hülya ile paylaştım...derken etkinliklerimizi ve dostluğumuzu sürdürelim istedik ve yeni bir blog oluşturduk: BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YIL HATIRI VAR.

Hepimizin ayrı ayrı yoğun dönemlerimize denk gelince sayfamızın, logomuzun dolayısıyla etkinliğimizin faaliyete geçmesi bir ay kadar gecikti, ama olsun geç olsun, güç olmasın ...



Artık her ay bu blogda yeni etkinliklerle birlikte olacağız. İlk etkinliğimiz NAZAR ETKİNLİĞİ…
Kimimiz nazar boncuğu deriz kimimiz göz boncuğu, kimimiz boynumuza takarız kimimiz kapımıza asarız…Hayatımızın bir noktasında mutlaka yeri vardır…Biz de istedik ki bunu yemeklerimize taşıyalım, nazar kovan yemekler, tatlılar, pastalar kurabiyeler yapalım, nazara gelmişlere şifalar pişirelim, nazardan korkmadığımızı dünya aleme gösterelim.


Sadece yemek, pasta, börek de değil isterseniz sizin tasarımınız olan, kendi yaptığınız nazar temalı elişlerini, nazarlıkları, resimleri vb. de göndererek katılabilirsiniz etkinliğe, ama mutlaka kendi yaptıklarınız, özgün çalışmalar olmalı...






Gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış artık…Hadi bakalım marifetli, yaratıcı, iyi niyetli bayanlar ve de baylar kolları sıvayın başlayın çalışmaya…


Etkinliğimizin son katılım tarihi 20 Nisan. Bu tarihe kadar hazırladığınız nazar konulu yemekler, pastalar , kurabiyeler ya da el işlerinizi (hatta bizim aklımıza gelmeyen ilginç tasarımlarınızı) adınızı, yaşadığınız şehir veya ülkeyi, blogunuzun adresini
kahvefincani@gmail.com adresine göndermeniz yeterli. Ama 21 Nisan'dan önce kesinlikle blogunuzda yayımlamayacaksınız. Katılımcılar diğerlerinden etkilenmemeli...Kendi özgün tasarımlarını yaratmalı...Bloğu olmayan arkadaşlar da hazırladıklarını aynı adrese gönderebilirler. Bol yaratıcılık dolu günler diliyoruz ve birbirinden güzel olacağından emin olduğumuz tariflerinizi bekliyoruz.





9 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

Ne güzel bir etkinlik bulmuşsunuz kızlar bayıldım..
düşünmeye başlasam iyi olur bence:)
Sevgiler sibelim iyi hafta sonları dilerim öptüm byy...

Feyza Fidan dedi ki...

Canımcımm, şimdiden başarılar diliyorum :)) İnşallah bende katılırım bu güzel etkinliğinize..
Öpüyorum...

Yaren dedi ki...

Sibel ablacim güzel bir süpriz yaptiniz,etkinliginiz hayirli olsun.Etkinlikte bol nese ve heycan diliyorum size.Ellerinize saglik.Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Sevmekten korkmadığımız, söylemekten utanmadığımız saygının değerli, düşüncenin önemli, umudun sonsuz olduğu yarınlarda, mutlulukla geçireceğiniz bir ömür dileğiyle..

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun canım kolay gelsin öpüyorum sevgiyle kal

şengül dedi ki...

Sibelcim etkinlik çok güzel olmuş ellerinize sağlık ekledim bile mutlaka uğrayacağım

BİZİM EVİN MUTFAĞI dedi ki...

Sibelcim güzel yorumun için teşekkürler. Aynı şekilde bende seni ve diğer arkadaşlarımızı tanımaktan büyük keyif aldım...
Devamının gelmesi dileğiyle sıcacık sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

sibelcim davetini aldım katılmaya çalışacağım.bu arada buluşmuşsunuz kıskandım valla.
tiramisu harika olmuş eline sağlık
öptüm
iyi haftalar

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

son günlerde herşeye yetişir oldum nedense :)
eskiden bu şiiri okur dururdum :)

YA ZAMANINDAN ERKEN GELİRİM
TIPKI DÜNYAYA GELDİĞİM GİBİ
YA ZAMANINDAN ÇOK GEÇ
SENİ BU YAŞTA SEVDİĞİM GİBİ
MUTLULUĞA HEP GEÇ KALIRIM
HEP ERKEN GELİRİM MUTSUZLUĞA
YA HER ŞEY BİTMİŞTİR ÇOKTAN
YA DA HİÇ BİR ŞEY BAŞLAMAMIŞTIR
ÖYLE BİR ZAMANDA GELDİM Kİ
ÖLÜME ERKEN SEVGİYE GEÇ
YİNE GECİKTİM BAĞIŞLA SEVGİLİ
SEVGİYE 10 KALA ÖLÜME 5

sanırım faydası oldu, geç kalmıyorum artık :) etkinliğe katılacam, nasılsa daha zaman var, ben güzel birşeyler düşünmeye başlayayım :)
Sevgiler

instagram hesabım: @serzincan

Related Posts with Thumbnails