13 Ekim 2014 Pazartesi

GÜLLÜOĞLU'NDA OSMANLI ŞERBETLERİ TADIM ETKİNLĞİ


 Geçtiğimiz ay Fatih Güllüoğlu'nun daveti üzerine Gülllüoğlu-Ümitköy'de Osmanlı Şerbetleri tadım etkinliğine katıldım. Kalabalık bir blogger grubu ile sıcak sohbetler eşliğinde yaptığımız kahvaltının ardından tadım etkinliğine geçtik...





 Fatih Bey'in şerbetlerin içerikleri, hazırlanışları, faydaları hakkındaki konuşmasının ardından hepsi birbirinden lezzetli, aynı zamanda şifa kaynağı şerbetlerin geliştirilmesi fikrinin hikayesini fikir sahibi olan grubun CEO'su Ömer Kaya Bey'den dinledik; Dolmabahçe Sarayı'nı gezen bir turistin:" Bir ara soğuk birşeyler içmek istedik, bize gene kendi ülkemizdeki gazlı içecekleri önerdiniz.Yaşadığınız bu görkemli topraklara ait bir içeceğiniz yok mu sizin? " sorusu üzerine Ömer Bey araştırmalara başlıyor ve Osmanlı saraylarından sofralarımıza uzanan Osmanlı Şerbetlerinin üretimi de böylece başlıyor.
     Hızla geleneklerimizden uzaklaşan, modernleşmek adına sağlıksız beslenen bir toplum olma yolunda ilerlediğimizi düşünürken değerlerimize sahip çıkan, üstelik bunu yaparken doğallıktan ve sağlıktan ödün vermeyen Güllüoğlu gibi firmaların olduğunu görmek içimize su serpiyor doğrusu. 
    Herkesin damak zevkine ve ihtiyacına uygun bir şerbetin olduğuna inandığım, saflığı kaybolmamış meyve özleri, bitki kök ve tohumlarından elde edilen, herhangi bir arıtmaya uğramadan hazırlanan ve içlerinde ilave koruyucu maddeler ve yapay aromalar yer almayan Osmanlı şerbetlerininin faydalarına da kısaca değinmek istiyorum:
     Gençlik Rüzgarı: İçindeki kara üzüm vücuttaki yağların erimesine yardımcı olur, beyin hücrelerini zindeleştirir, cildin taze ve temiz bir görünüm almasında etkilidir.
    Saray Sefası : Yemek geçişlerinde damaktaki nötr hale getiren bu içecek içindeki kakule sayesinde mide ve bağırsak gazlarını söktürür, başağrısını geçirir, tarçın ise kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.
   Demirhindi Şerbeti: Hindistan'dan gelen Demirhindi meyvesi ve onlarca baharatla üretilen bu şerbet, bitkin düşen vücuda güç ve enerji veriyor.
  Hünkar Sefası: Tek başına afrodizyak özelliği taşıyan hurma ile tatlandırılmış, ilave şeker kullanılmamış bir içecektir.
   Kızılcık Şerbeti: Vitamin ve mineral bakımından son derece zengin, aynı zamanda güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir.
  Can-Cihan : Tamamen şekersiz olarak, Güney Amerika yerlilerinin " Şeker Otu" olarak adlandırdıkları Stevia Rebudiana bitkisinin yapraklarından elde edilen öz ile tatlandırılmıştır, kan şekerini düzenler, şekerden kaçınanlar için ideal bir içecektir.
Damak tadınıza ve ihtiyacınıza uygun şerbeti Ümitköy-Güllüoğlu'nda bulabilirsiniz...
     
Fatih Bey'e nazik daveti, güzel evsahipliği ve bizi bu lezzetlerle tanıştırdığı  için teşekkür ediyorum...

1 yorum:

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Çok güzel bir etkinlik olmuş.
Bu arada çekiliş düzenliyorum, ziyaretinizi beklerim :)
http://yasamizi.blogspot.com.tr/

instagram hesabım: @serzincan

Related Posts with Thumbnails