25 Şubat 2014 Salı

SIHHAT-İ ALA

     Hafta sonunda bir grup Ankaralı bloogger olarak Güllüoğlu'nun Ümitköy Şubesine kahvaltıya davetliydik...


Hoş sohbetler eşliğinde keyifli bir kahvaltı yaptık ve Sıhhat-i Ala ile orada tanıştım. Önce ay yıldızlı enfes sunumuna bayıldım...
     Sonra Elif Hanım'dan detaylı bilgi aldım ve işte Güllüoğlu şifa pınarı hakkında bilmeniz gerekenler;



Unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel Osmanlı Şurupları/Şerbetleri,  iki yıla yakın bir çalışma ile Baklavacı Güllüoğlu tarafından ŞİFAPINARI Markasıyla  yeniden hayata döndürülmüş.  Tarihteki özü korunarak meyve özlerinden, bitki kök ve tohumlarından  elde edilmiş.  Arıtmaya tabi tutulmamış ve kimyasal bir işlemden geçirilmeden tamamen doğal yöntemlerle üretilmiş. İçlerine ilave koruyucu maddeler ve yapay aromalar konulmamış…  

Şeker hastaları ve şeker tüketiminden kaçınmak isteyenler de rahatlıkla tüketsinler diye bazıları, Güney Amerika yerlilerinin Şeker otu olarak adlandırdıkları Stevia Rebudiana denilen (naneye benzer)  tamamen doğal bir bitkinin yapraklarından elde edilen ve şekere göre çok pahalı olan öz ile tatlandırılmış, Sıhhat-i ala da böyle tatlandırılmış tamamen doğal, ilave şeker ve/veya glikoz şurubu kullanılmamış.olan şerbetlerden biri...

     Kahvaltının ardından hep birlikte pasta süsleme işine giriştik, çok eğlendik...

Davetleri ve  güzel ev sahipliği için Beraattin Fatih Güllüoğlu Bey'e , yardımları ve güler yüzleri için Elif Hanım ve Hülya Hanım'a teşekkürlerimi sunuyorum...

1 yorum:

daimamutfak dedi ki...

Ben de Ankaralı olarak orada bulunmayı çok isterdim.Afiyet olsun..

instagram hesabım: @serzincan

Related Posts with Thumbnails