18 Kasım 2008 Salı

CANLARIMIN 10 PASTALARI -BİR DOĞUMGÜNÜ DÖRT PASTA


Eveett işte kutlana kutlana bitiremediğimiz doğumgünümüzün son pastaları:-))) Pazar günü oldukça kalabalık bir kuzen grubuyla kutladığımız doğumgünü için ganajlı bu iki pastayı hazırladım. Biri sütlü çikolatalı ganajla, muzlu-çikolatalı ve kakaolu pandispanya ile diğeri beyaz çikolatalı olarak olarak hazırlandı ve benim yaptığım çikolatalarla süslendi....(pastadaki eksik bir çikolata unutulmuş veya yenmiş değil sadece fotoğraflanma aşamasında dolapta donmayı bekleyen ikinci parti çikolatalardan...yoksa ben öyle simetrisi bozuk pasta yapmam yani:-)))
Bu sefer çocuklar çikolata ağırlıklı bir pasta istediklerinden şeker hamurlu figürlü bir pasta yerine ganajlı pastayı tercih ettim. Pardon bir değil iki pasta, her birine bir tane :-))
Pastaları yaparken her ihtimale karşı diye arada fotoğraflamıştım, iyi ki de yapmışım zira sonrasında fotoğraf çekme fırsatım olmadı. 20 kişilik bir gruptuk ve kutlamamız yemekliydi. Yapılacak olan sadece pasta olmayınca da fotoğraf çekmek için ayarlama yapmak, zaman ayırmak mümkün olmadı.
İstedim ki yemekler de tamamen benim elimden çıksın ( yaptıklarımdan bazılarının tarifleri yakında gelecek...)
40 çarşamba bir arada misali bir kaç etkinlik aynı haftasonuna denk gelince koştur koştur ama keyifli bir haftasonu oldu.
Cumartesi günü çocukların okulunda veli toplantısı vardı, genel olarak hoşnut ayrıldığımız toplantı akşam saatlerinde bitti ve koştur koştur hazırlanıp akşama ikizanneleriyiz.biz- Ankara grubunun düzenlediği yemeğe gittik. Çok keyifli bir yemek oldu, bir sürü bebek, boy boy ikizler... Benimkiler abla abi kaldı onların yanında, hele bir de 35 günlük ikizlerimiz vardı, minnacık, nasıl şeker...En tecrübeli ikiz annesi olarak arkadaşlarımın sorularını cevaplarken onları rahatlattım mı yoksa daha mı panik oldular bilmiyorum ama en kısa zamanda çocuksuz bir toplantıda buluşmak üzere ayrıldık (çocuklarla rahat konuşulmuyor çünkü, daha bana sormak istedikleri bir sürü soru vardı:-))))Ne yazık ki bu keyifli buluşmanın resimlerini yayımlayamıyorum, zira o koşturmada fotoğraf makinemi evde unutmuşum, ama Sabah gazetesi muhabiri ve diğer arkadaşlar bol bol fotoğraf çektiler, elime ulaştığında ben de sizlerle paylaşırım.
Hoop koş eve ertesi günkü kutlama yemeğine hazırlan, bu hop hop koştur olayı pazar gecesine kadar devam etti. Yoruldum elbette, ama canlarımın güzel vakit geçirmeleri bu yorgunluğa değdi.
Ve dördüncü pastamız (ilk pastayı daha önce yayımlamıştım, dört pasta da niye burda üç var demeyin yani:-)))) tam gününde biz bize yaptığımız küçük kutlama için hazırlanmıştı. Oldukça sade...

Canım yavrularım, bana anne olma mutluluğunu yaşattığınız için size çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız, sizi çok seviyorum...
Not: Davetiye kurabiyelerinde kullandığım kalıpları nerden aldığımı soran sevgili arkadaşlarıma oyuncakçıları gezmelerini tavsiye ediyorum, özellikle oyun hamuru ve elişi ile ilgili bölümleri:-)))Nasıl bir hazine saklı olduğuna inanamazsınız:-)))))

15 yorum:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Sibelciğim maşallah sana. Hop koş oraya, hooop koş buraya :) Bu koşturmacada nasıl güzel pastalar yapmışsın kuzucuklara...

Allah hiç ayırmasın sizi... Bakalım seneye nasıl kutlamalar yapacaksın :)

Sımsıcak sevgiler...

Tijen dedi ki...

Oooh pek keyifli olmuş bu iş. Nice kutlamalara...

Adsız dedi ki...

sibelciğim, ne harika şeyler böyle.. ne süslüler..

vallahi bravoo

Bir Dilim Düş dedi ki...

Sibelciğim ne güzel çok hareketli çok coşkulu olmuş canım.

Sevgiler,
Evren

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım benım ne guzel telaşlar bunlar .Ellerıne saglık arkadasım hepsıne bayıldım.Kucak dolusu sevgıler..

pasta caddesi dedi ki...

sibel'ciğim merhaba sonunda sizleri de ekledim takip listeme, en üstteki pasta ne kadar da cezbetti beni müthiş doğrusu.

ellerine sağlık,

sevgiler,

tolunay

zarpandit dedi ki...

canım yine bir soru o çikolatalar nasıl oldu oyle hangi alet edevatı kullandın yahu :)

pastalara bayıldım ilkine vuruldum diyelim hatta..


(devamlı soru sopruyorum kızma emi yani lutfen :( )

Betül İnce dedi ki...

Naaptın Sibel'ciğim, harika bunlar, ellerine sağlık.

Öpüyorum.

sibellebutikpasta dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım hepinize teşekkür ederim...
Sevgili Gökçe, hiç kızmıyorum istediğin kadar sor canım, çikolatalar başlığı altında çikolatayla ilgili bazı açıklamalar yapmıştım bakabilirsin, şekiller için kalıp kullanıyorum, olmadı az daha sabret yer ayarladığımda bir kurs düzenleyeceğim ona katılırsın, tüm sorularını cevaplarım:-)))

Unknown dedi ki...

Sibel'cim
Ellerine sağlık arkadaşım.Doğrusu Pelin ve Bartu'nun yerinde olmak isterdim.Herhalde çok sevinmişlerdir.Böyle yetenekli bir anneye sahip olmak her çocuğa nasip değil.:-)))40 gün 40 gece kutladın valla eller dert görmesin.İkizleri de benim için öp ve onları yeni yaşları için kutluyorum.Allah nice yaşlar kutlamak nasip etsin.Tabi ki sağlık ve mutlulukla

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Ellerine sağlık pek güzel ve keyifli pastalar olmuşlar,çok da şıklar.afiyetler olsun.sevgilerimle...

bir demet feslegen dedi ki...

Süpersin sen..ne denir ki..yiyenlere afiyetler olsun, çok şanslılar :)ellerine sağlıkkk
öpüyorum

Gönül dedi ki...

hayatım aştın artık hepside birbirindeng üzel pastaların..ellerine sağlık...sevgilerimle öpüyorum

Lezzet Gemisi dedi ki...

O EN ÜSTTEKİ PASTAYI BEN ALABİLİR MİYİMM... HEPSİ BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM. EMEKLERİNE SAĞLIK CANIM.

ab-ı hayat dedi ki...

Harika pastalar bunlar,ellerinize sağlık...

instagram hesabım: @serzincan

Related Posts with Thumbnails