27 Kasım 2008 Perşembe

ÇİKOLATA DUVARLI GANAJLI PASTA


Haftasonu tatiline çeyrak kala yine bir doğumgünü pastasıyla merhaba...Bu seferki pasta ablacığım için yapıldı. Uzun zamandır çikolata duvarını denemek istiyordum, fırsat bu fırsat deyip ablam için hazırladığım pastada deneyiverdim. Çabuk verilmiş bir karar, hızla yapılmış bir deneme olmasına rağmen sonuç hiç de fena olmadı:-)))



 Çikolata sevenler için harika bir tercih.Bu arada 1-2 hafta önce müdavimi olduğumuz Çatı Mantı'nın sahibi Fatma hanım benden arkadaşlarının evlilik yıldönümü için sürpriz bir pasta yapmamı istemişti. Akşam söylediği pastayı ertesi güne isteyince onu kıramadım ve hararetle çalışıp pastayı istediği zamana yetiştirdim. Ama bu koşturmada pastanın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum:-((( Bu yüzden yayımlayamıyorum, Fatma abladan özür diliyorum. Onun yerine arkadaşlarım geldiğinde onlara hazırladığım ganajlı pastayı yayımlayayım :-)))))))


Bu pasta da üniversiteden arkadaşlarım için yapılmıştı:-)))

Farklı damak zevkine uygun olsun diye yarısı muzlu, yarısı şeftalili ( şeftali mi kaldı diyeceksiniz biliyorum ama bu pasta şeftali zamanından kalma :-))) bekleye bekleye ancak bu güne yayımlamak kısmet oldu, baktım bir tarif ekleyip bir hafta ekleyemez hale geldim ekledim mi çifter çifter ekliyorum artık:-))))))
Pastayı katlandırıp kremamızı koyduktan sonra üzerini ganajla kaplayıp, süslüyoruz.

Pastanın kenarını çikolata duvarıyla kaplayabileceğiniz gibi erittiğiniz beyaz kuvertür çikolatayı krema gibi kullanarak da süsleyebilirsiniz


Bol çikolatalı afiyetli bir hafta sonu dileriiiiimmm.



29 yorum:

  1. ne güzel olmuş bu pasta ebru gibi ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Sibel'ciğim harika olmuş pastaların... Ağzımın sularının akmasına engel olamıyorum :)

    Ah şu kilo alma korkusu olmasa da rahatça yiyebilsek...

    Ellerine sağlık canım... Sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sibelciğim,
    nefis pastalar yapmışsın yine ellerine sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. keske bize yakın oturuyor olsanda sana gelsem dedim bloga bakar bakmaz.. :(

    YanıtlaSil
  5. Bu şekerim yahu,çikolata komasına girdim valla.Süper olmuş canım.Ellerine sağlık.Bayram planları belli oldumu canımcım.Bak bekliyorum.Tatil uzun geliverin ailecek.Çok çok öpüyorum canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Sibel'cim
    pastalar çok güzel olmuş canım
    ellerine sağlık.Bu üniversite arkadaşları bizimkiler mi?Onlara böyle güzel pastalar mı yaptın .Valla Ankara'ya gelip senin pastalardan yiyeceğim.Canım ablacığının da doğum günü kutlu olsun.Bartu'yu pelin'i öp.Bu arada Nazım!a da selamlar.

    YanıtlaSil
  7. Pastalar harika sibelcim ellerine sağlık.. yiyenlere de afiyet olsun.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Sibelciğimm çok güzel olmuş .ilk yapışına rağmen çikolata bandı dörtdörtlük. bir şey soracağım alttaki pastanda da var helezonları beyaz çikolata ile mi yaptın krema mı ?

    YanıtlaSil
  9. Hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. İlkercim bu sefer İstanbul yolu gözükmüyor, inşallah yarıyıl tatiline...
    Ayşegülcüğüm, evet, bu arkadaşlar o arkadaşlar:-)))Gel diyoruz sana da gelmiyorsun, senden önce bayramda ben Antalya'ya geleceğim sanırım:-)))
    Fundacım desenleri beyaz kuvertür çikolata ile yaptım canım.

    YanıtlaSil
  10. hayatım ellerine sağlık harika pastalar yapıyorsun bebişim....sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  11. Canım ne guzel bır pasta boyle ellerıne saglık.Bayramını en ıçten dıleklerımle kutluyorum.Kocaman optum canım...

    YanıtlaSil
  12. Canım iyi bayramlar diliyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Sibelcim,
    senin ve tüm sevdiklerinin bayramı kutlu olsun,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. sibel ellerine sağlık canım pastaların her biri diğerinden güzel olmuş
    Bayramın kutlu olsun bütün sevdiklerinle birlikte canım.

    YanıtlaSil
  15. Yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun. Kurban Bayramınız Mübarek Olsun...

    YanıtlaSil
  16. Canım Hayırlı Bayramlar diliyorum.Sevdiklerin ve seni sevenlerle birlikte her günün bayram sevincinde geçsin inşallah.Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Sibel'ciğim,

    Sevdiklerinle beraber mutlu, sağlıklı ve neşeli bir bayram geçirmeni dilerim.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  18. Sevdiklerin ve sevenlerinle birlikte unutamayacağın bir bayram geçirmeni dilerim. İyi bayramlar!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  19. hayirli huzurlu bol bereketli bir bayram dilerim sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Canım,
    Mutlu huzurlu bayramlar diliyorum
    Sevgilerimler...

    YanıtlaSil
  21. Sevgiyle sevdiklerinle nice güzel bayramlara..Kurban bayramın kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  22. Sibel'ciğim
    Pastalar harika görünüyor.
    Bu pastalar güzelliğinde, sevdiklerinle birarada mutlu bayramlar diliyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Canım çok teşekkürler cevabın için..iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  24. Sibel ablacim senin ve ailenin kurban bayramini yürekten kutlar daha nice güzel bayramlari tüm sevdiklerinle gecirmeni dilerim.Öptüüüm:)

    YanıtlaSil
  25. Hayirli bayramlar.

    YanıtlaSil
  26. merhabalar,

    oncelikle gercekten ellerinize saglik,bu muhtesem gorunumlu pastalar icin.bir sorum olacak benim,siz masaallah usta oldugunuz icin fazla detaya gerek duymadan anlatmissiniz ama ben pasta islerinde cok yeniyim.bu pastada bant ksimini anladim ama ust kisimdaki ebru tarzi suslemenin nasil yapildigi hakkinda biraz bilgi verebilir misiniz ? ganajla kaplamak demissiniz ama ganajin nasil yapildigi ve kaplama olayini nasil yaptiginizi anlayamadim acikcasi...

    cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Mavera, ganaj ve çikolota ile ilgili bilgileri daha önceki postlarda yayımladığımdan her pastada tekrarını yapmadım... Uzay Yolu isimli pastaya tıklarsan (http://sibelintarifdefteri.blogspot.com/2008/09/ilk-ikolata-denemeleri-ve-ganajli-pasta.html)orada hem pandispanya, hem dolgu kreması hem de ganaj kaplamanın tarifini bulabilirsin...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  28. tekrar merhaba Sibel hanim,

    link icin cok tesekkurler,gercekten cok faydali oldu benim icin.bu hafta bu pastayi deneyecegim de denemeden once son bi soru daha soracagim.ust kisimdaki ebru suslemesi hakkinda,once beyaz cikolatadan ganaj hazirlayip doktunuz daha sonra kakaolu cikolata ile helezonlar cizip sekil verdiniz degil mi ?

    cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
  29. Evet, beyaz ganajı döküp üzerine kakaolu ile daireler çiziyorsunuz sonra kürdan yardımıyla çizerek şekillendiriyorsunuz...Şimdiden afiyet olsun...

    YanıtlaSil