1 Mart 2008 Cumartesi

AYIN ŞEFİ VE KREMALI ARMUT TATLISI (ARBİTA)





İşşşte bir ayın şefi etkinliğinde daha birlikteyiizz…Çikolata, armut ve kırmızı biberrr…(ayy kendimi televizyonda program sunucusu gibi hissettim:-))…Uzun süredir bu üçlüyü ne şekilde bir araya getirebilirim diye düşünüyordum, kafamda da şekillenmeye başlamıştı ki kızım farklı ilavelerle kafamı karıştırdı…Ben de hepsini denemeye karar verdim, temel olarak tek tarif üç sunum gibi oldu…Ahh bi de doğru dürüst bir makinem olsa da güzel fotolar çekebilseydim :-(

Tarifimiz bir çeşit armut tatlısı…ARMUT, KIRMIZI BER,ÇİKOLATA: ARBİTA


Malzemeler:

  • 4 armut

  • 1 su bardağı şeker

  • 2 su bardağı su

  • 2 yaprak milföy hamuru ( bu 4 adet için tamamı milföylü yapılacaksa 4-5 yaprak)

Kreması için;


  • 1 paket vanilya

  • 2 su bardağı süt

  • 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası

  • 25 gr. margarin

Çikolata sosu;

  • 100 ml sıvı krema

  • 80 gr. bitter çikolata

  • ½ çay kaşığı toz kırmızı biber

    1. seçenek kızımın isteğiydi… armutların kabukları soyulup küp küp doğranır, su ve şeker karıştırılarak armutlar haşlanır, süzülüp bir kaba alınarak ılımaya bırakılır…
    Kremanın tüm malzemesi karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir, kaynamaya başlayıp koyulaşınca ocaktan alınır ve mikserle 1 dakika çırpılır.
    Mini kek kalıpları yağlanarak milföy hamurları yerleştirilir, puf puf kabarmasınlar dile çatalla delikler açılır. 175 ◦C’de hafif pembeleşene kadar pişirilir. Pişen hamurlar kalıplardan çıkarılıp soğumaya bırakılır.

Krema armut parçaları ile karıştırılır. Karışım milföyden kalıplara doldurulur.
Çikolata sos için krema ısıtılır (kaynatmadan sadece ısıtılacak) ocaktan alınıp içine parçalanmış bitter çikolata ve kırmızı biber ilave edilir hızlı hızlı çikolata eriyene kadar karıştırılır. Ilındıktan sonra kremanın üzerine çikolata sos dökülür.


2. seçenek için armutların kabukları soyulur ikiye kesilerek çekirdekleri çıkarılır ve hafifçe içi oyulur, şekerli suda haşlanır. Krema hazırlanarak haşlanan armutların içine koyulur ve üzeri çikolata sos ile süslenir.

3. ve son seçeneğimizde ise armutlar soyulduktan sonra alt kısmından oyularak çekirdekleri çıkarılır ve dolma yapar gibi içi biraz daha oyulur, şekerli suda haşlanır. Hazırlanan krema armutların içine doldurularak armutlar tabağa yerleştirilir ve üzeri çikolata sos ile süslenir.

Armut şekerli suda haşlanarak tatlandırıldığı için kreması şekersiz, kaymak tadında oluyor ve biberli çikolata sosun bu tatlıya bu kadar yakışacağını ben bile tahmin etmemiştim, süper oldu, süpeerr. Ev halkı çok beğendi, gerçi oğlum bitter çikolatayı sevmediğinden biraz mızırdandı ama kızım kahvaltı da bile yedi:-)

Hadi bakalım yorumlarınızı bekliyorum, beğendiniz mi, en çok hangisini beğendiniz…e beğendiyseniz niye oy vermiyorsunuz… e hadi amaaa etkinlik logosuna tıklayıp oylama sayfasına…ya da önce tarifi deneyip afiyetle yemeyi mi tercih edersiniz??? Afiyet olsuuunnn…

24 yorum:

  1. harikasin arkadasim
    resimlere bakmaya doyamadim sunum ve goruntu super
    ellerine emegine saglik
    ama papatya kurabiyelerinden birtane almadan gitmiycem:))vitrine süs olarak koyacam:)

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. Üc tarifinizde birbirinden güzel olmus,cikilotali armut hem hafif hemde kalorisi az bir tatli olmus,sunumda sahane elinize saglik

    YanıtlaSil
  3. emeğine sağlık kardeşim harika yapmışsın iyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  4. ya canım harikasın valla ben düşündüm bulamadım biberli birşey çokgüzel olmuş görüntülerde harika ben şimdiden tebrik edeyim ayın şefini tebriklerrrrrr

    YanıtlaSil
  5. hepsi biribirinden harika üç şekil olmuş mutlaka denemek isterim en çok 1. sunumu beğendim
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sibel'ciğimm,

    Bunların üçüde birbirinden şık olmuşşşş..... Bayıldım canım, ellerine sağlık,

    Kocaman, sımsıcak sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. NEFISSSS YEMEDE YANINDAYAT DENILENLERDEN OLMUS CANIM BENIM:)))
    IYI PAZARLAR DILERIM.

    YanıtlaSil
  8. Sibel ablacim süper yapmisin,ne güzel süslemisin.Seni simdiden ayin sefi ilan ediyorum,sen benim sefim ol canim:))))Cok begendim,senden de baska bir sey umulmazdi ablacim,ellerine saglik,sevgiyle kal.Özlettin kendini haberin olsun,öptüüm.

    YanıtlaSil
  9. Sibel'ciğim hepsi birbirinden guzel canım.Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. HEPSİ BİRBİRİNDEN ŞAHANE VE İŞTAH KABARTICI. ELİNE, EMEĞİNE SAĞLIK CANIMM. İYİ PAZARLAR DİLERİM.

    YanıtlaSil
  11. Sibelciğim...ellerine sağlık.Çok şık bir sunum olmuş.Sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  12. canım hepsi birbirinden süper görünüyor ellerine sağlık
    sunumun çok şıkk

    sevgiyle kal
    mutlu hayırlı haftalar

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık değişik bir tarif olmuş ben de katılmak istiyorum bu etkinliklere ama yeterince cesaretli değilim diye düşünüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  14. sibelcim ellerine sağlık senin şu süsülemene bayılıyorum canım çok güzel olmuş armut tatlısı

    YanıtlaSil
  15. Sibelciğim,
    ellerine sağlık çok şık bir sunum yapmışsın. bu kadar zor bir üçlüyü kullanarak böyle güzel bir tarif ortaya çıkarmak maharet ister.
    ankara buluşması ile ilgili ben de arkadaşlardan fikir beyan etmelerini istedim hem saat hem yer konusunda. ama genelde biz uyarız demişler. ama ben hep birlikte karar vermek istiyorum herkesin içine sinsin. hem ne tarz bir yer istendiği konusunda anlaşmamız ve rezervasyon yaptırmamız gerek. sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  16. canım tekrar ben geldim
    diet etkinliğine tarif verdim beklerim

    YanıtlaSil
  17. ellerine sağlık hayatım nefis olmuşlar
    kaocaman öptüm seni
    by

    YanıtlaSil
  18. Sibel'ciğim,
    harika bir tarif ve çok da şık bir isim bulmuşsun.Hemen oyumu kullanmaya gidiyorum.Önceden kaydım var zaten.İnşallah başarılı olursun canım.ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. ♥ Kimsesiz zamanların yalnızlığında,aydınlık diyarların masalsı görüntülerinde,küçük bir çocuk yüreğinin annesine olan sevgisi değerinde bir merhaba dostum nasılsın.
    www.karabiberinmutfagi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  20. varya bayıldım ben bu görüntülere.. ellerinize sağlık. çok güzeller..

    YanıtlaSil
  21. Sibelcim, canim kiz bu ne güzel sey böyle. Inan süs gibi olmus insan yemege kiyamaz, ellerine saglik canim.

    Görüsürüs............
    Emine

    YanıtlaSil
  22. Ayyyyy güzel foto makinasına ne gerek var, bu güzellik flu dahi görünüyor, harikaaaaaaaa olmuş ellerine sağlık, tablo gibi valla...

    YanıtlaSil
  23. sibel cim harika.armutlara resmen hayat vermişsin.harika olmuş.ellerine sağlık canım.bu arada 10 nisan da ankaradayım.pasta ve kurabiye siparişim canım.görüşürüz inşallah.sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Sibelcim

    Bu harika tariflerin ile acik ara Mart ayinin sefi oldun canim. Seni cok tebrik ediyorum. Ellerine saglik.

    Sevgilerimle

    Alev

    YanıtlaSil