11 Temmuz 2008 Cuma

PAPATYALAR VE UĞURBÖCEKLERİ

İYİ Kİ DOĞDUN DEFNEEEE Bu pasta kızımın sınıf arkadaşı sevgili Defne'nin doğum günü için yapıldı. Hani şu siparişini aldıktan sonra merdivenden uçuşa geçtiğim pasta bu pasta işte:-))


Söz ağızdan bir kere çıkar...Yaparım dediysem kolu da kırsam kafayı da o pasta yapılacak...Aslında bu sayede güzel de bir ortaklık başlamış oldu. Arkadaşım Sibel pastanın yapımında büyük bir zevkle bana yardımcı oldu ve bu işten öyle keyif aldık ki bundan sonra da beraber çalışmaya karar verdik. Pasta yapmak kesinlikle bağımlılık yapıyor:-)))

Defne'nin annesi sevgili arkadaşım Fatma ile pastanın şekli hakkında karar vermeye çalışırken Defne'nin ağzını arama işini de kızım üstlendi. Defne'nin üzerinde beyaz papatyalar olan bir pasta hayal ettiğini öğrenince Fatma da uğurböceklerini çok sevdiğini söyleyip kendisi için de uğurböceği istedi. Eee kelebekler de benden olsun...

Glikozla yaptığımız çiğ damlaları ile tam bir bahar pastası oldu.
Kutlama okulda yapılacaktı ve bu da beni fazlasıyla heyecanlandırdı. Bir sınıf dolusu çocuk, diğer sınıflardan gelen çocuklar, öğretmenler..
Elimizde pastayla sınıfa girdiğimizde pastanın görünümü kısmını başarıyla atlattığımızı anladım, zira çocukların beğenisi ve hayranlığı yüzlerinden okunuyordu.
Pastanın tadına bakan çocukların çok beğendiklerini ifade eden sözlerini duymak ise tüm yorgunluğumu aldı götürdü.


Sevgili Defne'ye önündeki uzun yıllarda sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı, güzel günler dilerim.


17 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
harika bir pasta olmuş ellerine sağlık tam yaz pastası
defnenin doğumgünüde kutluolsun
sevgiler

www.illedeyemek.com dedi ki...

Elinize sağlık harika olmuş,sevgilerimle...

İlker Ergin dedi ki...

Canımmmmm,harika olmuş.Ellerinize sağlık.Çok şükür görebildim en sonunda pastayı:)))
Ayy canım keşke sende burada olabilseydin.sırdaşım,gönüldaşım benim.Ama açılışta affetmiyoruz değilmi arkadaşım.İnşallahhhhh.Çok çok öpüyorum canım.Sevgilerimi bıraktım.Sağlıkla kal....

Neşeli Sesler dedi ki...

Pasta nefis görünüyor.
Bayağı emek harcanmış
Ellerinize sağlık

Betül İnce dedi ki...

Sibel'ciğim,

Pastayı hangi koşullarda yaptığını dinlemiş biri olarak bir kez daha kutlarım, gerçekten çok şık ve sevimli. İki Sibelin'de ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, harikasin, ellerinize saglik, pastaniz harika olmus, emeklerinize saglik. Defneninde dogum günü kutlu olsun, Tantenizden selamlar....Hehe::))

meleginmarifetleri dedi ki...

Sibelcim pasta çok güzel olmuş ellerine sağlı.
Eminim hiçbir zaman unutulmayan bir pastadır bu pasta:)
Sevgiler canım öptüm bay.

EZGi :)) dedi ki...

canım muhtesem görünüyor ellerine saglık sıcacık sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
uzun uğraşlar sonunda yorum sayfana girip yazabildim.
O çocukların yerinde olmak istedim.Papatya sevdiğim çiçeklerin başında gelir.Beni benden çok uzakta olan çocukluğuma götürdün.Ellerine sağlık.Defne'ciğin de doğum günü kutlu olsun.
Sevgiyle kal.

Lezzet Gemisi dedi ki...

CANIM, ELLERİNİZE, EMEKLERİNİZE SAĞLIIK. ŞAHANE BİR PASTA OLMUŞ. NE KADAR ŞİRİN, CIVIL CIVIL.... DEFNEYE SAĞLIKLI, BAŞARILI, MUTLU VE UPUZUN BİR ÖMÜR DİLERİM. SEVGİ VE SAĞLICAKLA KAL ARKADAŞIM.

Hülya dedi ki...

Sibel'ciğim
Pasta harika görünüyor ellerine ve de koluna (!)sağlık.
Yeni çalışmaları bekliyoruz..

Gönül dedi ki...

sibelllllllll harika olmuş yavrım bu pasta...amanm bidaha sipariş alınca uzun atlama yapmaya kalkışma kolun lazım sana:))) allah korusun şekerim...bidahaki buluşmaya sende gel nolcak 4 saatlik yol..yada uçakla gel 1 saat:)) öpüyorum canikom kendine iyi bak...

MMO dedi ki...

Sibelcim,
Tek kelimeyle muhteşem görünüyor pastanız. Ay ne kadar iç açıcı, ne kadar renkli, ne kadar özenli.. Daha ne diyeyim? :)
Kelebek çok güzel görünüyor.
Ay çok merak ettim, pasta neliydi? Hani biraz hayalgücümü kullanarak kendimi bu pastadan tatmış gibi hissedebilir miyim diye merak ediyorum. :))))
Ellerinize sağık arkadaşım, siz bu işe atılın yahu! Kim tutar sizi! :)
Şimdiden kolay gelsin canım..
Kocaman sevgiler.. :)

sevdamavisi dedi ki...

Sibelciğim,
ben de bayılırım papatyalara. ne güzel bir pasta olmuş ellerine sağlık. cıvıl cıvıl bir bahçe gibi.. Papatyalarla ve kelebeklerle bezenmiş bir bahçe. daha ne olsun. sevgiler

fatmakökdilgökçe dedi ki...

canımmm...sehirdısı egitimler vs. derken Defne-yle beraber biraz önce sitende pastamızı gördük..çok mutlu olduk...pastayı yakınen görmüş ve de afiyetle yemiş birisi olarak ,tekrar ellerine saglık diyorum..dirseginin kırılmasına karsın senin ve sibelin kızımın hayallerini gerçekleştirmis olmanız ise cok buyuk incelikti....ve de MUTLU YAŞLAR-MUTLU-SAGLIKLI-YILLAR OLSUN sana ..çok çok pastalar yapasın insallah ...öptümmm...fatma-defne.

kankirella dedi ki...

pastanız çok güzel görünüyor. benim farklı yönde bir sorum var aslında :) bu pastayı üzerini kaplayan şeker hamuruyla mı servis ediyorusunuz? yani şeler hamurunun tadı biraz iğrenç oluo ya :))) o açıdan sordum. benm ailemdekiler nefret etmişti tadından. nasıl servis edicesss bunu yaaa :((

ayseyaman dedi ki...

Sibelcim sayfana gelince kendimi de uzaydan gelmiş gibi hissettim..:) uzun zaman olmuş bu güzel pastalarını doğum günlerini kaçırdığım..
hepsi için kocaman bir eline sağlık...Ama ben en çok bu macera dolu pastanı beğendim.. Her ne olduysa sonuç çok güzel..çiğ taneleride çok hoş duruyor.
Tekrar ellerine sağlık
sevgilerimle

instagram hesabım: @serzincan

Related Posts with Thumbnails