18 Temmuz 2008 Cuma

HEDİYELİK KURABİYELER

Hayatın koşturmacası insanı bazen istemese de hazırcılığın kollarına bırakır. Yemek yapmaya fırsat bulamayız, çıkar hazır alır yeriz. Öremeyiz, dikemeyiz hazır alırız. Çünkü vaktimiz yoktur, sabrımız kalmamıştır ya da zaman, evet hiç bir şeye yetiştiremediğimiz zamanı böyle şeylere harcamak istemeyiz. Sevgimizi, minnetimizi göstermek için bile hazır alınmış bir buket çiçeğin arkasına saklanırız bazen.

Çocukluğumuzda kendi ellerimizle hazırladığımız kartların, resimlerin annemiz için ne kadar kıymetli olduğunu, senelerce çekmecesinde saklandığını unuturuz.

Bir an gelir ki herşeyin hazırına kendimizi kaptırdığımızı anlarız ve yeniden kıymetlenir evde yapılan pastalar, börekler ve kendi elimizle hazırlanan hediyeler.
Benim çocukluğumda eve gelen misafire pastane işi hazır birşeyler çıkartmayı ayıp sayardı büyükler, evde hazırlananlar her zaman tercih edilirdi.
Bu yayımlanması gecikmiş kurabiyeler de Bücürkent Anaokulu'nun annelergünü için hazırlanmıştı. Anneler gününde genelde çocuklar annelere hediye verir. Ama bu sefer anneler evde birşeyler hazırlayıp getirecek diğer annelere ve çocuklara ikram edecekti.



Biz de çocuklar için hayvan figürlü, anneler için çiçek ve kalp şeklinde kurabiyeler hazırladık. Kurabiyeleri beraber hazırladığım arkadaşımın oğlu Barış da anaokulunun müdavimlerinden, dolayısıyla bu durumda bir hazır alma olayı yok:-))))Anne bizzat çalıştı bu kurabiyeler için:-)))
Kreşteki kutlamaya ben de gitmiştim. Anneler de, çocuklar da kurabiyeleri çok beğendiler.

Kurabiye yapmayı çooooook seviyorum.

8 yorum:

Betül İnce dedi ki...

Sibel'ciğim,

Ne güzel anlatmışsın. Herşey evden gönülden olurdu gerçekten.
Kurabiyeler harikalar, ellerinize sağlık.
Bu arada benim de yapmayı en çok sevdiğim şeylerden biridir kurabiye, sınır tanımayan bir çeşit olduğunu düşünürüm.

Sevgilerimle.

www.illedeyemek.com dedi ki...

kurabiyeler çok güzel görünüyorlar,elinize sağlık...

Selcen Şenocak dedi ki...

Sibel'ciğim valla çok güzeller bende bayılıyorum böyle kurabiyelere 1-2 defa yaptım ama sizlerde seyretmek çok hoşuma gidiyor:)))) buda benim tembelliğim galiba,

Canım öpüyorum, Sevgiler...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

kurabiyeler çok güzel,çok yaratıcı olmuş,ve dedğiniz gibi herşey hazır oldu artık, ama böyle incelikler de hayatın tadı,yer vermek lazım,çok haklısınız...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

slmm..
tesadüfen geçiyorken bu güzelim çiçekleri koklamadan geçmek istemedim :)))
çok svglrr NuNu

Hülya dedi ki...

Sibel'ciğim,
Harika olmuşlar ellerine sağlık
Tablo gibiler..

Nane Şekeri dedi ki...

Siz kurabiye yapmayi seviyorsunuz bende sizin kurabiyelerinizi seyretmeyi :)

Nane Şekeri dedi ki...

Sorum var yanliz bu posetleri nereden temin edebilirim :(

instagram hesabım: @serzincan

Related Posts with Thumbnails