24 Temmuz 2008 Perşembe

DAMALI PASTA


Çocukluğumda anneannemin komşusu yapardı bu pastayı, o zamanlar hayran kalmış ve bir o kadarda şaşırmıştım. Seneler sonra öğrendim nasıl yapıldığını, aslında çok da kolaymış... Günümüzde herşeyin kestirmesi ve kolayı olduğu gibi bu pasta için de kalıplar yapılmış, ama bana sorarsanız tamamen gereksiz bir masraf. Şöyle ki; bu pastayı yapmak için biri kakaolu biri sade iki tane pandispanya ya ihtiyacımız var, ister kendiniz yapın ister hazır pastabanlardan kullanın. Kekleri ortasından kesip, her katı aşağıda resimlediğim gibi iki farklı büyüklükte kase yardımıyla kesin. Sonra bir kakaolu bir sade olacak şekilde iç içe geçirin. İç içe geçirirken de arasına krema sürerseniz keserken parçalarda hiç ayrılma olmaz.




Katların arasına krema sürüp ( isterseniz damla çikolata, muz vs. koyabilirsiniz) ikinci katı kapatırken kakaolu parçanın üzerine sadenin denk gelmesine dikkat edin. Bu şekilde pastayı tamamladıktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsuuuuuunn.

6 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık,bende hep nasıl yapıldığını merak ederdim ve görünüşünü çok severdim,teşekkrüler anlattığın için...

anneminkizıyim dedi ki...

Ellerine saglik Sibelcigim, kek gercekten güzel gözüküyor, ama ugrastirici dimi haklisin sana katiliyorum, sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel olmuş...fotoğraflar da çok açıklayıcı.yapmak isteyenler için çok faydalı olmuş.
sevgiler.

www.illedeyemek.com dedi ki...

çok lezzetli bir görüntüsü var,eline sağlık canım...

Bulbulunyeri dedi ki...

Sevgili Sibel,
ne güzel ayrıntılı anlatmışsınız.Çok hoşuma gitti.
Dilimdeki görüntü süper.Ellerinize sağlık.
Sevgiyle kalın.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Sibelciğim ellerine sağlık bence de damalı kekler için olan kalıplar gereksiz masraf ben de bu şekilde yapıoru ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

instagram hesabım: @serzincan

Related Posts with Thumbnails