30 Haziran 2008 Pazartesi

BİR YASTIKTA 40 YIL PASTASI (YATAK PASTA-1)


Eveeeet, aylar sonra nihayet yeni bir tarif ekliyoruum. O kadar çok tarif birikti ki bekleyen, ben de madem öbürleri haftalardır (hatta aylardır:-))) bekliyor bari bunu zamanında yayımlayayım dedim ve 'Bir yastıkta 40 yıl' pastasıyla başladım.
Adından da anlaşılacağı üzere bu bir 'evlilik yıldönümü' pastası. Geçtiğimiz cumartesi günü bitanecik ablamın (ve dolayısıyla enişkomun) evlilik yıldönümüydü. Ben de onlara böyle bir pastayla süpriz yaptım. Pastanın üzerinde onlar olur da bitanecik kızları(hepsi de bitanecik valla:-)) , güzel yeğenim Aylişim olmadan olur mu hiç? Onu da aralarına yatırdım:-)))

Canlarıııııım, el ele, diz dize, gönül gönüle, mutlu, sağlıklı nice uzun yıllar dilerim. 40. yıl pastanızı da yapmak kısmet olur inşalllllaaah... Pastaya başlamada bir zamanlama hatası yapınca biraz aceleye geldi, detaylarla ilgilenmeye vakit kalmadı, aceleden kaş kirpik bile yapmayı unutmuşum. Ama yine de onlar da ben de sevdik pastayı. Hele çocukların pastayı ilk gördüklerindeki tepkileri, övgüleri tüm yorgunluğuma değdi. Her zaman söylerim; en dürüst eleştirmen çocuklardır, onlar beğendiyse tamamdır.
Pastanın içi çilekli ve parça çikolatalı. Bu ne kadar çok çikolata demeyin, bittter ve sütlü çikolata birbirini dengelediği ve şekeri de fazla olmadığı için baygın bir tadı olmuyor. Çilekle birlikte çok uyumlu bir lezzeti oluşturuyor.

Genelde doğramaya üşendiğimden pastanın içini çilekli yapmazdım ama bu sefer bir yardımcım vardı:-))) Kolum alçıdayken televizyon karşısında geçirdiğim miskin günlerden birinde gözüm Shopping TV'de bir ürüne takılmıştı. Alayım, almayayım, alsam mı, almasam mı derken hayatımda ilk kez televizyonda gördüğüm bir ürünü almak için telefonun tuşlarına basarken buldum kendimi.

Siparişi verdim ama içim içimi yiyor, ya abuk sabuk bişeyse, ya işime yaramazsa...


Sonunda ürün geldi ve ilk kez bu pastayı yaparken kullandım. 'Aferin bana, ama aferin bana...Ne iyi etmişim de almışım. Ve işte o ürün; "Nicer Dicer"...Çilekleri üstüne koy bastır, tııırt çilekler doğrandı. Mantarları koy, bastır doğransın, havucu koy bastır doğransın...
Yıldönümünden pastaya, pastadan Nicer Dicer'a
Hadi bakalım yazının sonunu bağlayabilirsen bağla...
Efendim, her ne kadar sürç-ü lisan ettiysek af ola,
Bu yazı da böylece son bula:-)))))))


13 yorum:

Adsız dedi ki...

WALLA DETAYLARDAN ÖNCE KAPLAMANIN MUNTAZAMLIĞI , ALTTAKİ BAZA FIRFIRI :) VE PİKENİN DESENİ ÇOK HOŞUMA GİTTİ...EMEĞİNE SAĞLIK

serinmavi dedi ki...

Hayırlı kandiller dlerim...Dualarda buluşalım..Selamlar..Sevgiler....

Lezzet Gemisi dedi ki...

Canım... Süpersin valla. Ellerine sağlık. Ablana ve eniştene ömür boyu sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.

Bu mübarek günlerin feyzi üzerimize, rahmeti geçmişimize, bereketi evimize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Regaip Kandili mübarek olsun... Selamlar...

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, pasta harika olmus, ablanizin ve ailesinin evlilik yol dönümleri kutlu olsun.
Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Nane Şekeri dedi ki...

Pikedeki deseni bile un unutmamışsınız.Nicer Diceri evlenmeden önce yani yaklaşık 2 yıl önce aldım ve sıklıkla zevkle kullandığım ürün. Güle güle kullanın.
Bu arada ellerinize sağlık.Nice senelere ablanız ve eşi için.
Sevgiler

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Sibelciğim nasıl bir şahaser yaratmışsın böyle, pikenin dokusunu bile ihmal etmemişsin tebrikler mükemmel olmuş.bende çok istiyorum şeker hamur çalışmak, herkes istanbul satış yerlerini yazıyor. bizim burada nereden alabiliriz?

Unknown dedi ki...

Harika bir işçilik:Bayıldım pastaya.Gerçektende günün anlam ve önemine uymuş. Bu arada, Allah cümlemizi hep güldürsün ;o) Öptüm.

Baharcicegi dedi ki...

Ablana ömür boyu mutluluklar dilerim birde bana pasta yapan kardesim olsa,bizim evlilik yildönümümüzde haftaya.
pastan cok güzel olmus yegenciginide annesinin yaninda ne kafadr mutlu bir pasta dizayn etmissin elie saglik canim.
Gecmis kandilin kutlu olsun,mubarek ücaylar hayirlara vesile olsun insallah.
Hayirli cumalar

Selcen Şenocak dedi ki...

Sibelciğim ellerine sağlık canım pasta süper:) ablacığına ve ailesine nice yıllar...

Sevgiler...

Disalce dedi ki...

canım ablanların evlilik yıldönümleri kutlu olsun...

sende onlara harika bir pasta yapmışsın....içiyle dışıyla nefis görünüyor...

ellerine sağlık canım...

Hülya dedi ki...

Sibel'ciğim,
Çok güzel yapmış ve de anlatmışsın ellerine sağlık.

MMO dedi ki...

Sibelciğim,
Çok sevimli bir pasta olmuş. :)
Eminim çok duygulanmışlardır. :)
Ellerine sağlık. :)

sevdamavisi dedi ki...

Sibelciğim,
ellerine sağlık çok güzel bir pasta. umarım seninkini de görürüz. görüşmek üzere

instagram hesabım: @serzincan

Related Posts with Thumbnails