27 Kasım 2008 Perşembe

ÇİKOLATA DUVARLI GANAJLI PASTA


Haftasonu tatiline çeyrak kala yine bir doğumgünü pastasıyla merhaba...Bu seferki pasta ablacığım için yapıldı. Uzun zamandır çikolata duvarını denemek istiyordum, fırsat bu fırsat deyip ablam için hazırladığım pastada deneyiverdim. Çabuk verilmiş bir karar, hızla yapılmış bir deneme olmasına rağmen sonuç hiç de fena olmadı:-)))



 Çikolata sevenler için harika bir tercih.Bu arada 1-2 hafta önce müdavimi olduğumuz Çatı Mantı'nın sahibi Fatma hanım benden arkadaşlarının evlilik yıldönümü için sürpriz bir pasta yapmamı istemişti. Akşam söylediği pastayı ertesi güne isteyince onu kıramadım ve hararetle çalışıp pastayı istediği zamana yetiştirdim. Ama bu koşturmada pastanın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum:-((( Bu yüzden yayımlayamıyorum, Fatma abladan özür diliyorum. Onun yerine arkadaşlarım geldiğinde onlara hazırladığım ganajlı pastayı yayımlayayım :-)))))))


Bu pasta da üniversiteden arkadaşlarım için yapılmıştı:-)))

Farklı damak zevkine uygun olsun diye yarısı muzlu, yarısı şeftalili ( şeftali mi kaldı diyeceksiniz biliyorum ama bu pasta şeftali zamanından kalma :-))) bekleye bekleye ancak bu güne yayımlamak kısmet oldu, baktım bir tarif ekleyip bir hafta ekleyemez hale geldim ekledim mi çifter çifter ekliyorum artık:-))))))
Pastayı katlandırıp kremamızı koyduktan sonra üzerini ganajla kaplayıp, süslüyoruz.

Pastanın kenarını çikolata duvarıyla kaplayabileceğiniz gibi erittiğiniz beyaz kuvertür çikolatayı krema gibi kullanarak da süsleyebilirsiniz


Bol çikolatalı afiyetli bir hafta sonu dileriiiiimmm.



18 Kasım 2008 Salı

CANLARIMIN 10 PASTALARI -BİR DOĞUMGÜNÜ DÖRT PASTA


Eveett işte kutlana kutlana bitiremediğimiz doğumgünümüzün son pastaları:-))) Pazar günü oldukça kalabalık bir kuzen grubuyla kutladığımız doğumgünü için ganajlı bu iki pastayı hazırladım. Biri sütlü çikolatalı ganajla, muzlu-çikolatalı ve kakaolu pandispanya ile diğeri beyaz çikolatalı olarak olarak hazırlandı ve benim yaptığım çikolatalarla süslendi....(pastadaki eksik bir çikolata unutulmuş veya yenmiş değil sadece fotoğraflanma aşamasında dolapta donmayı bekleyen ikinci parti çikolatalardan...yoksa ben öyle simetrisi bozuk pasta yapmam yani:-)))
Bu sefer çocuklar çikolata ağırlıklı bir pasta istediklerinden şeker hamurlu figürlü bir pasta yerine ganajlı pastayı tercih ettim. Pardon bir değil iki pasta, her birine bir tane :-))
Pastaları yaparken her ihtimale karşı diye arada fotoğraflamıştım, iyi ki de yapmışım zira sonrasında fotoğraf çekme fırsatım olmadı. 20 kişilik bir gruptuk ve kutlamamız yemekliydi. Yapılacak olan sadece pasta olmayınca da fotoğraf çekmek için ayarlama yapmak, zaman ayırmak mümkün olmadı.
İstedim ki yemekler de tamamen benim elimden çıksın ( yaptıklarımdan bazılarının tarifleri yakında gelecek...)
40 çarşamba bir arada misali bir kaç etkinlik aynı haftasonuna denk gelince koştur koştur ama keyifli bir haftasonu oldu.
Cumartesi günü çocukların okulunda veli toplantısı vardı, genel olarak hoşnut ayrıldığımız toplantı akşam saatlerinde bitti ve koştur koştur hazırlanıp akşama ikizanneleriyiz.biz- Ankara grubunun düzenlediği yemeğe gittik. Çok keyifli bir yemek oldu, bir sürü bebek, boy boy ikizler... Benimkiler abla abi kaldı onların yanında, hele bir de 35 günlük ikizlerimiz vardı, minnacık, nasıl şeker...En tecrübeli ikiz annesi olarak arkadaşlarımın sorularını cevaplarken onları rahatlattım mı yoksa daha mı panik oldular bilmiyorum ama en kısa zamanda çocuksuz bir toplantıda buluşmak üzere ayrıldık (çocuklarla rahat konuşulmuyor çünkü, daha bana sormak istedikleri bir sürü soru vardı:-))))Ne yazık ki bu keyifli buluşmanın resimlerini yayımlayamıyorum, zira o koşturmada fotoğraf makinemi evde unutmuşum, ama Sabah gazetesi muhabiri ve diğer arkadaşlar bol bol fotoğraf çektiler, elime ulaştığında ben de sizlerle paylaşırım.
Hoop koş eve ertesi günkü kutlama yemeğine hazırlan, bu hop hop koştur olayı pazar gecesine kadar devam etti. Yoruldum elbette, ama canlarımın güzel vakit geçirmeleri bu yorgunluğa değdi.
Ve dördüncü pastamız (ilk pastayı daha önce yayımlamıştım, dört pasta da niye burda üç var demeyin yani:-)))) tam gününde biz bize yaptığımız küçük kutlama için hazırlanmıştı. Oldukça sade...

Canım yavrularım, bana anne olma mutluluğunu yaşattığınız için size çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız, sizi çok seviyorum...
Not: Davetiye kurabiyelerinde kullandığım kalıpları nerden aldığımı soran sevgili arkadaşlarıma oyuncakçıları gezmelerini tavsiye ediyorum, özellikle oyun hamuru ve elişi ile ilgili bölümleri:-)))Nasıl bir hazine saklı olduğuna inanamazsınız:-)))))

13 Kasım 2008 Perşembe

WINNIE THE POOH KURABİYELİ DOĞUMGÜNÜ DAVETİYESİ



Bu sene ikizlerimin doğumgünü kutlana kutlana bitmiyor:-))) Doğumgünü haftasında babamız yurtdışında olunca sınıf arkadaşlarıyla yapacağımız doğum gününü 1 hafta öne alıp kutlamıştık ve pastamızı da sizinle paylaşmıştım, geçen hafta babamız yokken de içime sinmedi ve bir pasta hazırlayıp tam gününde biz bize bir kutlama yaptık... Bu hafta sonu da babamız, halamız ve kuzenlerimizle birlikte son kutlamayı yapacağız (kutlama bahane pasta yemek şahane:-))))

Diğer pastalardan önce ilk kutlamamızın davetiyelerini yayınlayacağım, pastalar sırada:-))
Şeker hamuru kaplı kurabiyeler her zaman çocukların çok hoşuna gidiyor. Ben de üzerini Winnie the pooh figürleri ile süslediğim şeker hamuru kaplı kurabiyeler hazırladım.

Kurabiyeleri jelatinleyip organze kurdelelerle davetiyelere ekledim. Her çocuğa bir davetiye...Davetiyeler ve dolayısıyla kurabiyeler çocukların o kadar hoşuna gitmiş ki, "kursum olsa bile sırf bu kurabiyenin hatırına doğumgününe mutlaka geleceğim" diyenler bile olmuş:-)))))Hatta içlerinden "siz bu kurabiyeleri niye bizim kantinde satmıyorsunuz,her gün yerdik" diyenler bile oldu:-)))Bunlar gerçekten çok hoş geri bildirimler. Çocuklar için bişeyler hazırlamayı çok seviyorum. Onların tamamen içten yorumlarını kendi anlatımlarıyla şekillendirmelerine bayılıyorum:-)

Gelelim kurabiyemizin tarifine...Bu kurabiyeleri yaparken biraz ondan biraz bundan, hmmm bu da iyi gider şeklinde bir tarif oluşturdum. Tarifi daha sonra yayınlayıp sizlerle paylaşmak ve de daha sonra yine aynı tadı yakalamak için kurabiyeleri hazırlarken bir yandan da koyduğum malzemeleri ölçüp bir kağıda not ettim. Sonuçtan memnun kalınca da kurabiyeler davetiye oldu ve çok beğenildi. Ama ben not aldığım kağıdı koyduğum yeri unutunca blogumda yayınlama şansım kalmadı...Bundan sonra biraz daha organize çalışsam iyi olacak:-)))

10 Kasım 2008 Pazartesi

5 Kasım 2008 Çarşamba

Uluslararası Arkadaşlık Ödülü / Friendship Around The World Award


Sevgili Eda beni böyle güzel bir ödüle layık görmüş. İlk kez duyduğum bu ödül dünya çapında arkadaşlarınız olan bloggerlarını tanıtmak amaçlı bir ödülmüş ...Ödül sürekli alıcı tarafından devrediliyor ve her alan kişi kendine gönderenden 1 fazla kişiye yollamalıymış bunu. Bu yüzden bayağı kalabalık bir liste oluyor.Ben ödülü devredene kadar sanırım benim arkdaşlarımın çoğu almış olacaklar:-))) Belki iki kez farklı kişiden yollanma durumları da olabilir.Ödülün hep aynı kişilerde dönmemesi için farklı isimler olmalıymış... Eda'nın söylediğine göre bu listenin orjinali 2 kişiymiş aslında, ödülü alan da bir fazla olmak üzere yani 3 kişi seçecekmiş..
Elimden geldiğince tekrar olmaması için blogları kontrol ederek listemi çıkarmaya çalıştım ama tekrarları kaldırınca listem Eda'nın ki kadar uzun olmadı tabii. E bi yerde böyle olacak, yoksa düşünsenize habire uzayan listelerle ödülü geç alanlar ne kadar zorlanır :-)))) Baktım ki böyle olmayacak ben de bazı arkadaşlarımın yaptığı gibi listemdeki tüm arkadaşlarıma ödülü göndermeye karar verdim:-)))
Edacığıma tekrar teşekkür ediyorum. Blog serüvenim boyunca yanımda olan, sevincimi üzüntümü paylaşan, fikirleriyle destek olan, paylaşımlarıyla bana yeni ufuklar açan blog sahibi tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, hepinizi seviyorum.

instagram hesabım: @serzincan

Related Posts with Thumbnails